Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Visual Climate Center

Klimatur & Smag på Lolland


Visual Climate Center har en globe, der med avanceret teknik kan visualisere billeder af atmosfæren, oceanerne og kontinenterne samt månen og solsystemet. Globen fortæller på tankevækkende vis noget om verdens forandringer som følge af klimaet. Globen er Danmarks eneste. Europa har 5 i alt. 

Visual Climate Center ligger i historiske rammer på Danmarks første sukkerfabrik ”Højbygaard”  i Holeby. Der er mulighed for at spise frokost på Højbygaard.

Besøget kan suppleres med flere andre oplevelser:

  • Guidet rundvisning på Knuthenlund, der er et af Danmarks største økologiske landbrug. Her møder vi 4. generation, som vil fortælle om stedets historie. Der vil være mulighed for at handle i deres butik, hvor man blandt andet kan købe deres gode gedeoste.
  • Besøg i Sakskøbing Gårdbutik, der består af en butik og en madskole. Butikken er et udstillingsvindue for lokale råvarer fra Lolland og Falster, og der er mulighed for at handle.
  • Besøg i det hyggelige The Cottage i Nysted, hvor vi skal nyde stedets hjemmebagte kringle og kaffe.
  • Besøg ved Nordeuropas største pumpestation i Kramnitse, hvor der er mulighed for at nyde en kop kaffe med kage ved bussen.
  • En kombination af 2 af de ovenstående programmer - fx først et besøg i Sakskøbing Gårdbutik efterfulgt af kringle og kaffe i The Cottage i Nysted.
Fritekstsøgning