Skip to main content
Her starter forventningens glæde

Aktiv skolerejse i Østrig

St. Johann im Pongau - for de aktive og legesyge!
Aktiviteter som rafting, klatring, cykling, mountainbiking, termalbade - et væld af sjove aktiviteter

Udenfor skisæsonen byder Østrig på et utal af fysiske aktivitetsmuligheder. I kan deltage i fx riverrafting, kanosejlads, montainbiking, trekking, rappelling og meget andet teambuildingssport.
Er I en musikgruppe, er der også mulighed for musikalsk udfoldelse. Vi har lavet aftaler med flere steder i Østrig, hvor der er mulighed for at lave en gæsteoptræden.

Masser af udflugtsmuligheder
St. Johann im Pongau ligger i god afstand til flere attraktioner:

 • Nationalpark Welten i Mittersill, som har mange interessante oplevelsesmuligheder for skolegrupper.
 • Kletterpark i Salzburg
 • Die 7 Weltwunder von Salzburg
 • Festung Salzburg
 • Eisriesenwelt
 • Krimmer Wasserfälle
 • Großglockner Gletscheren
 • Salzbergwerkin Hallein
 • Bertesgarten
 • Kaprun
 • Festung Hohen Werfen – Ørneborgen

Alle disse er fantastiske steder for elever at lære og boltre sig, så både det faglige og sjove bliver kombineret.

Logi
Jugendgästehaus Schlosshof
Hotellet er det ideelle sted at tilbringe en sportsuge. Schlosshof har egen badesø til at køle af på varme sommerdage eller blot slappe af med solbadning eller hygge ved søens cafe. Schlosshof har beachvolleybane og et bordtennisbord samt minigolf, som frit kan benyttes. Det kan aftales med værten, hvornår den udendørs grill kan bruges til aftensmad og hygge m.m. Et super hyggeligt sted for unge mennesker.

Fritekstsøgning

Aktivitetsforslag i St. Johann im Pongau

St. Johann im Pongau er en naturperle, der ligger i Salzachdalen, Salzburgerland i Østrig. Sommerhalvåret byder på et væld af aktiviteter, hvor man både kan bruge sine kræfter og nyde de flotte omgivelser. Om vinteren står man på ski og snowboard eller tager en kælketur i det smukke vinterlandskab.

Sommeraktiviteter

Rafting
Rafting på floden Salzach
Rafting er skræddersyet til unge mennesker fra 14-18 år. Turen varer ca. 4 timer og efter turen udstedes et certifikat. Tilladelsen for rafting løber i perioden primo maj til medio september. Raftingcentrets forsikring dækker alt i forbindelse med rafting.

CanoyingFlodvandring
Canoying, flodvandring og udspring
Gå i floden, spring og glid ned fra 10 meter høje flodudspring i Kitzlochklamm i Salzburgerland. Fantastisk udfordring, der sætter adrenalinen i gang.

Mountainbiking
Mountainbiking
I bliver kørt ind i Nationalparken ved Tuxenbach op til 1.700 m over havet. Herefter 26 km kørsel tilbage til Taxenbach på MTB gennem den flotte natur.

Klatring
Klatring
Prøv at klatre op ad stejle bjergvægge i skøn natur i Gasteinerdalen eller i Kitzlochklamm.

Kombipakke
2 dage med rafting/canoying/klatring/mountainbiking. Kombiner de 4 oplevelser over 2 dage, som det passer jer. Grupperne kan dele aktiviteterne imellem sig.

Felsentherme Spa
Felsentherme Spa
Slut dagen af med et par hyggelige timer i den flotteste indendørs og udendørs svømmehal med sauna, der ligger midt i Bad Gastein. Thermalbadet er opvarmet.

Bjergvandring
Bjergvandring
Gasteinerdalen tilbyder et utal af muligheder for bjergvandring i den skønneste natur. En af de smukkeste ture går forbi Grüner Baume og ind dalen til Poserhöhe. Her får man et fantastisk blik ind gennem slugten til Kötschachtals og op på gletcheren Tischlergruppe. Man kan også tage med Stubnerkogelliften fra Bad
Gastein op og nyde en dag med støvlerne på i bjergrig natur.

 
Vinteraktiviteter

Skiskole
Skiskole
På Schneesport Schule Gastein tilbydes topkvalificeret undervisning til grupper. Skolen har en del skandinaviske instruktører, så undervisningen kan foregår på skandinavisk, tysk og engelsk. Vi har aftale med skiudlejningen Schober Skiverleih, der har udstyr af høj kvalitet. Udlejningspakken består af ski, snowboard, skistave, skistøvler og hjelm. Der er mulighed for at bytte mellem ski og snowboard i løbet af ugen. Bad Gastein byder på 4 skiområder med 57 km blå pister, 118 km røde og 28 km sorte. Der er 42 lifter, hvor Stubnerkogel er den mest kendte.


Kælke
Der er også mulighed for at kælke. Kælkebakken er 2,6 km lang og har udsigt over Bad Gastein by.

Felsentherme Spa
Felsentherme Spa
Slut dagen af med et par hyggelige timer i den flotteste indendørs og udendørs svømmehal med sauna, der ligger midt i Bad Gastein. Thermalbadet er opvarmet.

 

Kulturelle udflugtsforslag

Der er mange muligheder for gode kulturelle udflugter fra Bad Gastein. Vi har samlet nogle af de mest populære udflugtsmål nedenfor.

Hohenwerfen Hohenwerfen også kaldet Ørneborgen ligger i Werfen ca. 40 km fra Bad Gastein. Borgen er fra 1100-tallet og har et fantastisk falkonershow. Filmen "Ørneborgen" fra 1968 blev indspillet her.
Eisriesenwelt i Werfen Eisriesenwelt i Werfen er verdens største ishule, der strækker sig over 42 km. Det er kun de første km, der er dækket af flotte og skulpturelle islag. Da temperaturen i ishulen ligger omkring frysepunktet, skal man huske varmt tøj.
Großglockner Großglockner er en af Østrigs største gletchere i 3.797 m højde og samtidig det højeste bjerg i Østrig. Großglockner har også en af verdens flotteste alperuter. Den pyramideformede bjergtop består egentlig af 2 forhøjninger, nemlig Großglockner og Kleinglockner.
Venedig Venedig med autotog, 5 km fra Bad Gastein. Turen går gennem bjerget til Villach, hvorfra der er 2 timers kørsel til Venedig.
Velegnet som heldagstur.
Saltminerne i Berchtesgaden Saltminerne i Berchtesgaden er en oplevelse for livet. Bliv iklædt sammen dragter, som abejderne anvender inde i bjerget. Kør på rutschebaner inde i bjerget og sejl på den store saltsø. Turen ind i bjerget sker på små tog.
Kehlsteinhaus Kehlsteinhaus Eagle's Nest - Ørnereden - Hitlers sommerresidens ligger i 1.836 m højde. Man køres op af bjerget i specialbus og tager de sidste 124 m op i messingelevator. Huset er en af de få mindesmærker fra nazi-tiden, som står næsten uberørt hen.
Kletterpark i Anif Kletterpark i Anif ved Salzburg. Klatring mellem trætoppe. Før klatring påbegyndes gives en grundig instruktion. Efter klatreturen kan man tage en tur i Flying Fox, en 300 m lang svævebane hen over badesøen.
Salzburg Salzburg. Besøg byen, der er navngivet efter det salt, der har gjort byen rig. Besøg evt. museet i Getreidegasse, hvor Mozart blev født. Højt hævet over byen ligger den enorme middelalderborg Festung Hohensalzburg, der også er et besøg værd.
NationalparkWelten NationalparkWelten i Mittersill i Großglockner regionen. I forbindelse med nationalparken findes et science center over den måde bjerge, gletchere og is er genereret og dannet.